Postmodernistisk filosofi er ikke kun en landeplage i akademiske kredse, men også langt inde på venstrefløjen. Fra et revolutionært socialistisk, dvs. et marxistisk, synspunkt er postmodernisme ikke blot forkert, men direkte skadelig i kampen for en anden verden, i kampen for socialisme.

 

Men hvordan adskiller marxistisk filosofi – dialektisk materialisme – sig fra postmoderne idéer? Hvilke praktiske problemer skaber postmodernisme? Og hvad er dens ophav?

 

Alt dette og meget mere tager vi en snak om i denne episode af Revolutionære Socialisters podcast. Rasmus Jeppesen har sat set ned med Hamid Alizadeh, fra IMTs internationale sekretariat og redaktør på marxist.com, for at vende den postmodernistiske pandemi.

 

Her er læseguiden til marxistisk filosofi, som bliver omtalt i episoden:

https://www.marxist.com/reading-guide-marxist-philosophy.htm

Dette podcast er produceret af Revolutionære Socialister (RS), den danske sektion af den Internationale Marxistiske Tendens (IMT, marxist.com). Vi kæmper for en socialistisk revolution i Danmark og i resten af verden.

 

RS er den eneste økonomisk, og dermed politisk, uafhængige, socialistiske organisation aktiv i Danmark. Vores økonomi er baseret på støtte fra fra medlemmer og sympatisører.

 

Du kan støtte RS og være med til at bygge en revolutionær organisation i Danmark ved at dele indholdet, købe avisen, blive sympatisør (b-medlem) eller melde dig ind i organisationen.

Henvendelser: marxist@marxist.dk eller på Facebook.dk/revosoc

 

Følg Revolutionære Socialister:

MARXIST.DK - Aktuelle, teoretiske og historiske artikler

REVOSOC.DK - Hjemmeside for organisationen (hvis du vil være medlem!)

FACEBOOK.DK/SOCIALISTISKSTANDPUNKT - Avisen

FACEBOOK.DK/REVOSOC - Organisationen

 

 

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App