Først stemte sygeplejerskerne NEJ til forslaget til overenskomst. Så stemte de igen NEJ til mæglingsforslaget, som mere eller mindre havde det samme indhold. Nu går de strejke her lørdag den 18. juni. Men hvordan kan kampen vindes? Og hvilke lektioner er der fra sygeplejerskernes sidste strejke i 2008?

 

I denne episode af Revolutionære Socialisters podcast tager vi en snak om sygeplejerskernes strejke. Rasmus Jeppesen har sat sig ned med Marie Frederiksen fra Revolutionære Socialister. Hun har skrevet specialet ”Pæne piger piger kan også strejke”, som omhandler arbejdskampe blandt kvinder i 1960- og 1970’erne, samt sygeplejerskestrejken i 2008, som Marie selv fulgte i de 8 uger den varede.

 

Episoden er optaget torsdag den 17. juni, 2021.

 

 

 

 

 

Dette podcast er produceret af Revolutionære Socialister (RS), den danske sektion af den Internationale Marxistiske Tendens (IMT, marxist.com). Vi kæmper for en socialistisk revolution i Danmark og i resten af verden.

 

 

 

RS er den eneste økonomisk, og dermed politisk, uafhængige, socialistiske organisation aktiv i Danmark. Vores økonomi er baseret på støtte fra fra medlemmer og sympatisører.

 

 

 

Du kan støtte RS og være med til at bygge en revolutionær organisation i Danmark ved at dele indholdet, købe avisen, blive sympatisør (b-medlem) eller melde dig ind i organisationen.

 

 

 

Henvendelser: marxist@marxist.dk eller på Facebook.dk/revosoc

 

 

 

Følg Revolutionære Socialister:

 

 

 

MARXIST.DK - Aktuelle, teoretiske og historiske artikler

 

 

 

REVOSOC.DK - Hjemmeside for organisationen (hvis du vil være medlem!)

 

 

 

FACEBOOK.DK/BLADETREVOLUTION - Avisen

 

 

 

FACEBOOK.DK/REVOSOC - Organisationen

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App