Hvorfor kollapsede et af de mægtigste imperier i europæisk historie? Hvilke paralleler kan der drages med datidens slaveøkonomi og kapitalismen i disse tider? Hvordan kan vi aktivt bruge historien til at forandre i dag?

 

Alt dette og mere mere diskuterer vi når Andreas Nørgård bliver interviewet af Rasmus Jeppesen i denne episode af Revolutionære Socialisters podcast, om Romerrigets fald. Andreas har netop holdt oplæg i RS' marxistiske uddannelsesforløb, Kommunismens Skole, hvor Romerrigets kollaps blev brugt som case i anvendelse af marxistisk historieforståelse - historisk materialisme.

Dette podcast er produceret af Revolutionære Socialister (RS), den danske sektion af den Internationale Marxistiske Tendens (IMT, marxist.com). Vi kæmper for en socialistisk revolution i Danmark og i resten af verden.

RS er den eneste økonomisk, og dermed politisk, uafhængige, socialistiske organisation aktiv i Danmark. Vores økonomi er baseret på støtte fra fra medlemmer og sympatisører. 

Du kan støtte RS og være med til at bygge en revolutionær organisation i Danmark ved at dele indholdet, købe avisen, blive sympatisør (B-medlem) eller melde dig ind i organisationen. 
Henvendelser: marxist@marxist.dk eller på Facebook.dk/revosoc

Følg Revolutionære Socialister: 
MARXIST.DK - Aktuelle, teoretiske og historiske artikler 
REVOSOC.DK - Hjemmeside for organisationen (hvis du vil være medlem!) 
FACEBOOK.DK/SOCIALISTISKSTANDPUNKT - Avisen 
FACEBOOK.DK/REVOSOC - Organisationen

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App