Vi tager hul på en ny miniserie om et vigtig aspekt indenfor socialistisk teori: marxistisk økonomi. For at forandre verden må vi forstå den, og for at omvælte kapitalismen er det nødvendigt at forstå hvordan dette økonomiske system fungerer, samt hvordan det sætter rammen for klassekampen.

I den første episode tager Rasmus Jeppesen en snak med Jonas Foldager, som forklarer hvad der er kernen i Marx’ økonomiske forståelse: arbejdsværditeorien. I de næste episoder vil vi tage fat på marxistisk kriseforståelser og hvad penge er.

Hvis du har nogle spørgsmål til emnet, som du gerne vil have, at vi tager op i de kommende episoder, så skriv endelig til os.

- - - - - - - - - - - - 

Dette podcast er produceret af Revolutionære Socialister (RS), den danske sektion af den Internationale Marxistiske Tendens (IMT, marxist.com). Vi kæmper for en socialistisk revolution i Danmark og i resten af verden. 

RS er den eneste økonomiske, og dermed politisk, uafhængige, socialistiske organisation aktiv i Danmark. Vores økonomi er baseret på støtte fra fra medlemmer og sympatisører.

Du kan støtte RS og være med til at bygge en revolutionær organisation i Danmark ved at dele indholdet, købe avisen, blive sympatisør (b-medlem) eller melde dig ind i organisationen.
 
Henvendelser: marxist@marxist.dk eller på Facebook.dk/revosoc 

 

Følg Revolutionære Socialister:

 
MARXIST.DK - Aktuelle, teoretiske og historiske artikler

 

REVOSOC.DK - Hjemmeside for organisationen (hvis du vil være medlem!)
 

FACEBOOK.DK/BLADETREVOLUTION - Avisen

 

FACEBOOK.DK/REVOSOC - Organisationen

 

Musikken er hentet fra freemusicarchive.org, komponeret af Ryan Cullinane og redigeret til denne podcast.

 

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App