Hvem var Rosa Luxemburg?

Mange på venstrefløjen – fra bløde reformister til ultra-venstre anarkister – gør krav på Rosa Luxemburg og hendes politiske arv. Men meget af det der bliver fremlagt om hende i dag er intet andet end myter. Hun var først og fremmest en benhård revolutionær socialist til det sidste og bakkede derfor også op om Bolsjevikkerne i Oktober 1917 da revolutionen blev gennemført i Rusland.

 

Vi tager en omgang myth-busting og en snak om Rosa Luxemburgs politiske idéer i denne episode af Revolutionære Socialisters podcast. Rasmus Jeppesen har sat sig ned med Marie Frederiksen, forfatter til den politiske biografi ”Rosa Luxemburgs revolutionær arv”, for at diskutere en af de vigtigste marxister i det 20. århundrede.

 

Køb bogen ”Rosa Luxemburgs revolutionær arv” her på Forlaget Marx’ hjemmeside: https://forlagetmarx.dk/rosa-luxemburg.html

 

 

Dette podcast er produceret af Revolutionære Socialister (RS), den danske sektion af den Internationale Marxistiske Tendens (IMT, marxist.com). Vi kæmper for en socialistisk revolution i Danmark og i resten af verden.

 

 

 

RS er den eneste økonomisk, og dermed politisk, uafhængige, socialistiske organisation aktiv i Danmark. Vores økonomi er baseret på støtte fra fra medlemmer og sympatisører.

 

 

 

Du kan støtte RS og være med til at bygge en revolutionær organisation i Danmark ved at dele indholdet, købe avisen, blive sympatisør (b-medlem) eller melde dig ind i organisationen.

 

Henvendelser: marxist@marxist.dk eller på Facebook.dk/revosoc

 

 

 

Følg Revolutionære Socialister:

 

MARXIST.DK - Aktuelle, teoretiske og historiske artikler

 

REVOSOC.DK - Hjemmeside for organisationen (hvis du vil være medlem!)

 

FACEBOOK.DK/SOCIALISTISKSTANDPUNKT - Avisen

 

FACEBOOK.DK/REVOSOC - Organisationen

 

 

 

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App