Det russiske Bolsjevikparti var den mest succesfulde revolutionære organisation i moderne historie, som i oktober 1917 ledte arbejderklassen til magten. Men ligesom de revolutionære socialistiske kræfter i dag er stærkt reduceret, så begyndte bolsjevikkerne på samme måde som små grupper og studiecirkler.

 

Så hvordan startede bolsjevikkerne? Hvilke metoder og tilgange brugte de? Hvordan kunne bolsjevikkerne gå fra at være smågrupper til at slå rødder blandt masserne? 

 

Alt dette og meget mere tager vi en snak om i denne episode af Revolutionære Socialisters podcast. Rasmus Jeppesen har sat set ned med Marie Siegumfeldt for at tage en snak om bolsjevikkernes første år og hvad vi revolutionære kan lære dem af dem i dag.

Dette podcast er produceret af Revolutionære Socialister (RS), den danske sektion af den Internationale Marxistiske Tendens (IMT, marxist.com). Vi kæmper for en socialistisk revolution i Danmark og i resten af verden.

 

RS er den eneste økonomisk, og dermed politisk, uafhængige, socialistiske organisation aktiv i Danmark. Vores økonomi er baseret på støtte fra fra medlemmer og sympatisører.

 

Du kan støtte RS og være med til at bygge en revolutionær organisation i Danmark ved at dele indholdet, købe avisen, blive sympatisør (b-medlem) eller melde dig ind i organisationen.

Henvendelser: marxist@marxist.dk eller på Facebook.dk/revosoc

 

Følg Revolutionære Socialister:

MARXIST.DK - Aktuelle, teoretiske og historiske artikler

REVOSOC.DK - Hjemmeside for organisationen (hvis du vil være medlem!)

FACEBOOK.DK/SOCIALISTISKSTANDPUNKT - Avisen

FACEBOOK.DK/REVOSOC - Organisationen

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App